(KURIR TV) PRETUČENA CECA RAŽNATOVIĆ: Šokantan snimak prebijene folk dive!

6281
Svi imamo neke svoje probleme, ali ne sme da postoji nijedan razlog za nasilje! Kod nas se dosta ćuti o problemu porodičnog nasilja, jer ljudi to smatraju sramotom. I jeste sramota. Ali sramota je da vas neko tuče, a da vi to trpite!“

Ovo za Kurir ekskluzivno poručuje pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, koja je podržala Kurirovu akciju „Stop nasilju“.

Biti glasan

Poznata folkerka kaže da ne zna šta bi mogao da bude razlog velikog broja slučajeva porodičnog nasilja u Srbiji, ali uverena je da svakog nasilnika treba obavezno prijaviti:

– Lično, mislim da treba prijaviti nasilnika ko god da je to! Da li je to otac, sin, muž ili brat – takve stvari treba prijaviti policiji i zaustaviti ih na svaki način. Zato i postoji ova akcija Kurira, koju izuzetno podržavam, da svi glasno pokažemo svoj stav o tome. Smatram da ako dovoljno glasno govorimo o problemima, tek onda možemo nešto i definitivno da promenimo.

Prema njenim rečima, veoma je važno da se javne ličnosti uključe u kampanju za sprečavanje nasilja.

– Pored nas koji radimo koliko možemo, država je ta koja najviše treba da uradi na ovom polju. To podrazumeva i pooštravanje kazni za nasilje, ne sme da postoji milost ili bilo kakvo opravdanje da se spase nasilnik. U obzir može da dođe i neko dugoročno lečenje kod psihologa ili drugog stručnog lica. Niko ne sme da trpi ničije zlostavljanja i psiho-fizičku torturu – kaže naša proslavljena pevačica i dodaje:

Osuditi

– Porodičnog nasilja ima svugde u svetu, ali mislim da je to mnogo učestalije u našoj zemlji. Vrlo se ružne stvari dešavaju, mnogo je porodičnog nasilja u Srbiji, pratim sve što piše u medijima. Svi kao društvo moramo da učestvujemo i da osudimo nasilje i nasilnike.

Uspeh akcije
PORASTAO BROJ PRIJAVA

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju „Stop nasilju“ u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom, zahvaljujući kojoj je broj prijava porodičnog nasilja za samo mesec dana porastao za deset odsto. Brojne javne ličnosti podržale su ovu našu akciju, a Jelena Tomašević, Seka Aleksić, Milica Dabović su samo neke od njih.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *